Bytový dům, Slavkov u Brna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je zpracování projektu pro provedení stavby bytového domu ve Slavkově u Brna na ulici Zelnice II. Objekt je obdélníkového tvaru, až na část ustoupeného podlaží v 3NP, která je nahrazena terasami ve dvou rozích budovy pro oba byty, které se v posledním podlaží nachází. Obytný dům má 3 nadzemní a 1 podzemní podlaží. Suterén je částečně podsklepený a nachází se zde technická místnost, kolárna/kočárkárna a sklepní kóje. V každém nadzemním podlaží se nachází 2 bytové jednotky, což dělá dohromady 6 bytů. V bytech ve druhém podlaží se nachází balkon, které se nachází na západním fasádě budovy. Konstrukční systém budovy je příčný, který tvoří svislé konstrukce z broušených keramických tvárnic a tvarovky ztraceného bednění v podzemním podlaží, vodorovné nosné konstrukce jsou železobetonové. Celá stavba je založena na základových pasech z prostého betonu. Střecha je navrhnuta jako jednoplášťová plochá. Obvodové stěny jsou kontaktně zatepleny systémem ETICS za použití fasádního polystyrenu.
The subject of this bachelor's thesis is the elaboration of a project for the construction of an apartment building in slavkov u brna on zelnice ii street. the building is rectangular in shape, except for the part of the recessed floor on the 3rd floor, which is replaced by terraces in the two corners of the building for both apartments, which are located on the top floor. the residential house has 3 floors above ground and 1 underground floor. the basement has a partial basement and there is a utility room, a bike shed / pram and a cellar. there are 2 residential units on each floor, which makes a total of 6 apartments. the apartments on the second floor have a balcony, which is located on the west facade of the building. the construction system of the building is transverse, which consists of vertical structures made of ground ceramic blocks and fittings of lost formwork in the basement, the horizontal load-bearing structures are made of reinforced concrete. the whole construction is based on simple concrete foundation strips. the roof is designed as a single skin flat. the perimeter walls are contact-insulated with the etics system using facade polystyrene.
Description
Citation
ROSYPAL, A. Bytový dům, Slavkov u Brna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Ing. Jan Skupa - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student v úvodu představil komisi prezentaci své závěrečné práce. V prezentaci byla uvedena lokalita, popis objektu, konstrukční a materiálové řešení, dispoziční řešení, architektonické řešení a stavebně-fyzikální hodnocení. Následně student zodpovídal na otázky oponenta. Otázky byli odpovídány v plném rozsahu, komise se dotazovala na doplňující otázky. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO