Informační modelování budov a možnosti publikování modelu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou BIM popsané na budově Maxmiliánova dvoru v Kroměříži a následnou prací s 3D daty zaměřenou na tvorbu funkčních rodin a na možnosti publikování a vizualizace modelu této budovy. V teoretické části jsou představeny základy metodiky informačního modelování budovy. Praktická část nejprve popisuje proces vytváření modelových rodin z mračna bodů v prostředí softwaru Autodesk Revit. Na výsledném modelu budovy jsou popsány a demonstrovány vybrané varianty publikování a vizualizace výsledného modelu, především s využitím softwaru Autodesk Revit a herního enginu Unreal Engine.
The master‘s thesis deals with the issue of BIM described on the Maximilian‘s farmyard building and subsequent operation with 3D data focused on creating functional families making and the possibilities of publishing and visualizing the model. The theoretical part presents the basics of the Building Information Modeling methodology. The practical part starts with describing the process of creating model families from the point clouds in the Autodesk Revit software environment. Selected variants of publishing and visualization of the resulting model are described and demonstrated on the resulting model of the building, especially using Autodesk Revit software and Unreal Engine 3D computer graphics game engine.
Description
Citation
HORNÍK, L. Informační modelování budov a možnosti publikování modelu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Alojz Kopáčik, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc. - místopředseda, Ing. Michal Kuruc, Ph.D. - tajemník, Ing. Miroslav Vítek, Ph.D. - člen, Ing. Josef Kamera - člen, Ing. Michal Kuruc, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jakub Kostelecký, Ph.D. - člen, doc. Ing. Pavel Černota, Ph.D. - člen, doc. Ing. Radovan Machotka, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Diplomant přednesl prezentaci své diplomové práce, při které komisi seznámil s problematikou své závěrečné práce, ve které se zabýval problematikou informačního modelování (BIM). Popsal práci v softwaru Autodesk Revit, zejména postup tvorby rodin (oken a dveří). V závěru prezentace spustil videoukázku s vizualizací objektu, kterou vytvořil v rámci své práce. Vedoucí práce poté přednesl své hodnocení práce s hodnocením A/1. Tajemník komise následně přečetl posudek oponenta s hodnocením A/1. Student poté odpověděl na otázky uvedené v posudku a vyjádřil se k připomínkám z posudku. Dále diplomant reagoval na otázky členů komise v následné diskuzi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO