Optimalizace zdanění fyzické osoby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je rozdělena na dvě základní části. Na část teoretickou a na část praktickou. V teoretické části jsou rozebírány pojmy, které souvisí s daní z příjmů fyzických osob jako poplatník, příjmy osvobozené od daně, předmět daně a jednotlivé příjmy podle § 6, § 7, § 8, § 9 a § 10 ZDP. Praktická část je věnována optimalizaci zdanění příjmů fyzické osoby a vyčíslování daňové povinnosti, kde daňová povinnost má být co nejmenší. Na závěr je vybrána a doporučena nejvýhodnější varianta.
The bachelor thesis is divided into two main parts. There are the theoretical part and the practical part. The theoretical part is associated with concepts related to the personal income tax as a taxpayer, tax-exempt income, the subject of the tax and the individual income according to § 6, § 7, § 8, § 9 and § 10 ZDP. The practical part is associated with tax optimization of the personal income tax liability, where the tax liability should be as small as possible. Finally, there is a selection and recommendation of the optimal variant.
Description
Citation
ŠPAČKOVÁ, A. Optimalizace zdanění fyzické osoby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (předseda) Ing. Vítězslav Irein (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Veronika Svatošová, Ph.D. (člen) Ing. Martina Pivodová (člen)
Date of acceptance
2022-06-20
Defence
Otázky vedoucího práce - zodpovězeno Otázky oponenta práce - zodpovězeno Ing. Irein - Co všechno zahrnují příjmy uváděné v práci? Bude mít rozhodování poplatníka vliv na sociální a zdravotní pojištění? - zodpovězeno Doc. Žižlavský - Která z navrhovaných variant je administrativně nejjednodušší? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO