Návrh mechanické části testeru pro zařízení s dotykovým panelem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a sestavit systém pro automatizované nepřetržité testování dotykových displejů. Práce je zaměřena na mechanickou část, koncový efektor a motorizaci. Navržený koncový efektor je funkční na kapacitních dotykových displejích, přičemž snímá přítlačnou sílu působící na displej. Pohyb zařízení je zajištěn lineárními pohony s ozubeným řemenem, které jsou polohovány krokovými motory. Pro komunikaci s budiči motorů přes SPI protokol a pro samotné řízení motorů byla vytvořena knihovna zajišťující jejich lichoběžníkový rychlostní profil při pohybu. Sestavený testovací systém byl podroben 24 hodinovému spolehlivostnímu testu, během kterého byla ověřena jeho funkčnost, přesnost a opakovatelnost. Bylo také potvrzeno, že splňuje veškeré požadavky.
The main goal of this thesis, was to design and build a system, that could continuously operate automated tests on touch screen devices. This thesis focuses on its mechanical part, the end effector and its actuation. The designed end effector is able to operate on a capacitive touch screen and senses the pressing force acting on the display. The movement is done by the timing belt drives, while their positioning is secured by the stepper motors. A controlling library was created to communicate with the motor drivers via SPI protocol and control the motors. These are driven in a trapezoidal velocity profile during the movement. The whole testing system was put to a 24 hours long reliability test, during which it proved to have performed well with sufficient accuracy and repeatability and meeting the requirements.
Description
Citation
KOPČIL, T. Návrh mechanické části testeru pro zařízení s dotykovým panelem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
bez specializace
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-17
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svou diplomovou práci. Poté byly předneseny posudky a student odpověděl na otázky oponenta. Následně proběhla diskuze se členy komise vztahující se k diplomové práci, při které byly položeny následující dotazy: Jaké HW drivery používáte pro spínání pohonů? Podrobněji popište architekturu systému (nízkou a vysokou úroveň), kterou popisujete v práci. Proč jste nepoužil řešení, které zajistí hladký průběh zrychlení? Na jaké úrovni systému se plánuje trajektorie pro polohování motorů. Jaká je cena pohonu s vedením pro jednu osu? Musíte upravit výšku efektoru, pokud do testeru dáte jiný tablet? S multidotykovými displeji nepracujete? Podle názoru komise byla úroveň odpovědí vyhovující.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO