Zhodnocení možných způsobů užívání včetně nejlepšího a nejvyššího využití pozemku v lokalitě Brno Trnitá

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se věnuje tématu zhodnocení možných způsobů využití nemovitých věcí pomocí analýzy nejvyššího a nejlepšího využití, též známé jako HABU. V rámci teoretického zkoumání je rozebrána problematika oceňování nemovitostí. Analýza nejvyššího a nejlepšího využití je podrobně popsána a jsou definovány její hlavní části, tedy: legální přípustnost, fyzická možnost, finanční opodstatněnost a maximální výnosnost. V praktické části práce je tato metoda aplikována na vybraném pozemku v lokalitě Brno – Trnitá. V práci je posuzováno několik možných variant využití, včetně jejich vyhodnocení.
This diploma thesis examines the topic of evaluation of possible uses of real estate throughout method of highest and best use analysis also known as HABU. Within the theoretical part of thesis, the issue of real estate valuation is described. The principle of highest and best use analysis is described in detail and its main parts are defined and these are the following: legal permissibility, physical possibility, financial feasibility, and maximal productivity. In practical part of thesis this method is applied to a certain property in Brno – Trnitá area. In the thesis there are multiple possible options considered and evaluated.
Description
Citation
VOJTA, L. Zhodnocení možných způsobů užívání včetně nejlepšího a nejvyššího využití pozemku v lokalitě Brno Trnitá [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-20
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Zhodnocení možných způsobů užívání včetně nejlepšího a nejvyššího využití pozemku v lokalitě Brno Trnitá. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. prof. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. položila otázku: Jak je započtena zbytková hodnota nemovitosti? Ing. Josef Čech, Ph.D. položil otázku: Jakým způsobem je řešeno parkování obyvatel navržného bytového domu? Jak je parkovací stání dimenzováno? Uvažoval jste i o okamžitém prodeji navržené nemovitosti? Je v nákladech zahrnuta i rezerva? Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. položila otázku: Co se nyní staví ve zkoumané lokalitě? Máte v investičních nákladech zahrnuty i demoliční práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO