Smart Home realizovaný prostředky Eclipse IoT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh řídicí aplikace pro Smart Home s využitím prostředků Eclipse IoT, její sestavení a srovnání s referenční řídicí aplikací. Referenční aplikace je realizována kombinací aplikací Node-RED a Home Assistant. Referenční aplikace však navrhované řešení překoná jak v praktické použitelnosti, tak uživatelské přívětivosti.
The aim of this work is to design Smart Home control application by means of Eclipse IoT, its assembly and comparison with the standard control application. Reference application is realized by a combination of Node-Red and Home Assistant applications. However, the reference application will overcome the proposed solution both in practical usability and user-friendliness.
Description
Citation
HEŘMAN, K. Smart Home realizovaný prostředky Eclipse IoT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce zaměřené na aspekty chytré domácnosti. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na doplňující otázky komise v rámci diskuze (oponent nespecifikoval v posudku žádnou otázku). Komise konstatuje splnění požadavků zadání a shledává práci jako adekvátní vzhledem k zavedeným požadavkům. S ohledem na vyšší náročnost práce, nutnost zprovoznění řady HW komponent a zdařilé ověření na úrovni prototypové implementace komise hodnotí práci stupněm B. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem probíhalo testování? Jak dlouho probíhalo testování v reálném prostředí? Byly během testování odhaleny nějaké chyby nebo nedostatky? S jakými aplikacemi srovnáváte Vaše řešení? Jakým způsobem probíhalo vyhodnocení výsledků?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO