Řízení bezpečnosti v malých a středních podnicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá sestavením vlastní metodiky pro řízení rizik na základě již existujících standardů, uplatnitelné v malých a středních podnicích v České republice. V teoretické části jsou analyzovány zákonné povinnosti, existující standardy a současná situace. Do praktické části se řadí návrh metodiky, nasazení ve vybrané firmě a zhodnocení použitelnosti.
This bachelor thesis deals with the compilation of own methodology for risk management, which is based on existing standards, applicable in small and medium-sized enterprises in the Czech Republic. The theoretical part analyzes the legal obligations, existing standards and the current situation. The practical part includes the design of the methodology, deployment in the selected company and usability evaluation.
Description
Citation
OLEJ, V. Řízení bezpečnosti v malých a středních podnicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Milet, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce, jejímž tématem bylo řízení bezpečnosti v malých a středních podnicích. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na doplňující dotazy komise. Po zvážení posudků práce, její úrovně, prezentace studenta a jeho reakcí na dotazy se komise usnesla na hodnocení práce stupněm C. Otázky u obhajoby:  Prečo Ste sa v práci rozhodli neuvádzať rodinu štandardov NIST SP 800?  O aké ďalšie oblasti uvedené pri analýze situácií by mohla byť navrhnutá metodika rozšírená? Jaké oblasti bezpečnosti Vaše metodologie řeší? Jaká konkrétní data ve své práci řešíte? Řešil jste i problematiku kybernetických útoků? Realizoval jste uživatelské hodnocení výsledné metodiky? Uvažoval jste více různých firem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO