Střihací zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem střihacího zařízení k vystřihování drátů z drátěných sítí. V teoretické částí je popsán proces stříhání a prvky v něm vystupující. V praktické části jsou tyto poznatky využity k vytvoření návrhu střihacího zařízení. V rámci rozpracování návrhu jsou pak popsány vybrané komponenty zařízení, a vypočteno namáhání těchto komponent.
The subject of this thesis is to desing a cutting equipment for cutting wires from wire mesh. In theoretical part the cutting proces and elements which appear in the proces are described. In the practical part these finding are used to create a design of cutting equipment. As part of design development, selected components are described and the stress of these components is determined.
Description
Citation
VALENTA, J. Střihací zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. Roman Dvořák (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Zaznělo: Představení výrobku. Parametry zařízení. Ukázka toku materiálu v pracovišti. Varianty řešení. Informace o vítězné variantě a její popis. Ukázka střižné jednotky a její popis. Nastavování střižných rozměrů. Závěr. Odpovídáno na doplňující dotaz vedoucího. Dotazy členů komise: Kritika dodání výkresů k SZZ. Dotazy ke stříhání a k ojnici tvaru destičky řetězu. Diskuze. Co běží na monitoru ovládacího režimu? Odpovídáno. Nestálo zato zařízení více automatizovat? Diskuze. Byla uvažována nutnost použití tlačítka central stop? Odpovídáno. Má synchronizace chodu na vliv na kvalitu chodu? Odpovídáno. Změna materiálu roštu - vliv na střižnou sílu - diskuze.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO