Moderní dokončovací metody opracování implantátů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce přináší obecný přehled o kloubních implantátech a přehled současných používaných materiálů a metod výroby implantátů, včetně aditivních metod. Větší pozornost je věnována dokončovacím metodám omílání a nové metodě elektrolytického čištění za sucha systému DLyte. V experimentální části je navržen experiment pro vyhodnocení a porovnání vlivu systému DLyte na povrch vzorku. Připraveno je šest vzorků ze slitiny titanu TI6Al4V o různých vstupních drsnostech. Jejich vstupní struktura povrchu je analyzována.
This paper provides a general overview of joint implants and an overview of used contemporary materials and methods of fabrication of implants, including additive methods. More attention is paid to finishing methods of drag finishing and a new method of dry electropolishing used in DLyte system. In the experimental part, an experiment for analyzing and comparing the effect of DLyte system on a sample surface is proposed. Six samples of titanium alloy Ti6Al4V with different initial roughness are prepared. Their initial surface structure is studied.
Description
Citation
VEČEŘA, T. Moderní dokončovací metody opracování implantátů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Pro jaké materiály je tato metoda vhodná? zodpovězeno 2. Výroba polotovaru zodpovězeno Otázky členů komise byly zodpovězeny
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO