Systém power-to-gas

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá systémem Power to Gas a jeho dílčími komponenta-mi. V první části této práce je rešerše dílčích komponent Power to Gas. Ve druhé části je vypracován bilanční model systému Power to Gas na základě dohledaných technických parametrů z části první. Třetí část se zabývá dohledatelnými realizacemi systému Power to Gas a v poslední části je návrh systému pro domovní realizaci.
This bachelor thesis deals with Power to Gas system and its subcomponents. The first part of this thesis is research of the Power to Gas subcomponents. In the second part a balance model of the Power to Gas system is developed based on the traced technical parameters from the first part. The third part deals with traceable implementations of the Power to Gas system and the last part is the design of the system for home implementation.
Description
Citation
URBÁNEK, Š. Systém power-to-gas [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a životní prostředí
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jana Kolenčíková (člen) Ing. Ladislav Dubnický (člen) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky oponenta. V průběhu obhajoby byly položeny následující doplňující otázky: 1. Počítal jste i návratnost v technologie power to gas? Zodpovězeno. 2. Jsou v ČR nějaké firmy/start up, které se zabávají touto technologií? Zodpovězeno. 3. Jaké teploty jsou při vysokoteplotní elektrolýze a jakým způsobem se využívá odpadní teplo? Zodpovězeno. 4. Skladování methanu. Zodpovězeno. 5. Uvažoval jste i stlačení plynu ve svém výpočtu? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO