Podnikatelský záměr na nákup traktoru pro vinařství Štěpán Maňák

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem této diplomové práce je navrhnout a vybrat nejoptimálnější zdroj financování pořízení traktoru pro dané vinařství. Jedná se zejména o vzájemné porovnání vybraného dotačního programu, bankovního úvěru a leasingu. Teoretická část práce se zabývá možnostmi financování investičních projektů a metodami, kterými se hodnotí jejich celková efektivnost. Praktická část nejprve analyzuje postavení vinařství, dále pak pokračuje v popisu plánovaného nákupu, jeho rozpočtu a v závěru obsahuje návrh způsobů financování projektu s doporučením pro firmu.
The aim of this diploma thesis is to propose the most optimal variant of financing the investment project of the winery. The core of the work is to comparative analysis of a subsidy programme, a bank loan and a leasing. The diploma thesis is consists of two main parts. In the theoretical part, I am going to explain the sources of project financing and ways which determine the effectiveness of the project. The practical part evaluates the management of the winery and describes budget of project. In conclusion, I suggest the specific possibility of project financing.
Description
Citation
KOPLÍKOVÁ, D. Podnikatelský záměr na nákup traktoru pro vinařství Štěpán Maňák [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Jiří Michele (místopředseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Otázky vedoucího práce: odpovězeno Otázky oponenta práce: odpovězeno Otázka: prof. Ing. Marie Jurová, CSc. Dotační programy, vymezení pojemů optimální/ nejoptimálnější Odpovězeno Otázka: Ing. Jiří Michele Využití dotačních programů a finančních prostředků Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO