Měřicí stanice s přenosem dat přes LoRa síť

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá přenosem dat z měřící stanice přes LoRa síť. Cíl je prozkoumat možné způsoby přenosu dat pomocí technologie LoRa a vybrat vhodný hardware pro vytvoření měřící stanice. Následovně zprovoznit modul s měřící elektronikou a vytvořit webovou aplikaci, která bude data z měřící stanice přijímat, ukládat a zobrazovat. Součásti práce je také otestovat spotřebu, dosah a spolehlivost přenosu vytvořeného modulu.
This thesis deals with the data transmission from the measuring station via LoRa network. The goal is to research possible solutions of data transmission using a LoRa technology and to select suitable hardware for creating a measuring station. Subsequently, setting up radio module with sensors and developing web application that will collect, store and present the data from the measuring station. This thesis includes tests of power consumption, range and transmission reliability of the end node.
Description
Citation
NGUYEN, D. Měřicí stanice s přenosem dat přes LoRa síť [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svou bakalářskou práci. Poté byly předneseny posudky a student odpověděl na otázky oponenta. Následně proběhla diskuze se členy komise vztahující se k bakalářské práci, při které byly položeny následující dotazy: Dal by se prezentovaný senzor připojit napřímo? Jaké uzpůsobení byste provedl? Na jaké frekvenci LoRa vysílá? Podle názoru komise byla úroveň odpovědí vyhovující.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO