Framework pro testování studentských projektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto diplomová práca sa zaoberá návrhom a implementáciou frameworku, ktorého cieľom je zvýšiť efektivitu a zjednodušiť prácu pri testovaní a hodnotení študentských projektov. Potrebné štúdium je popísané v teoretickej časti, ktorá je zameraná na základné princípy a typy testovania softvéru. Venuje sa aj problematike technológie linuxových kontajnerov. Ďalej sú v práci analyzované požiadavky na testovanie študentských projektov v rôznych predmetoch. Následne je navrhnutý a implementovaný systém, ktorý pokrýva analyzované požiadavky. Posledná časť práce sa zaoberá overením správnej funkčnosti systému a popisom ďalších možností rozšírenia práce.
This Master's Thesis is about design and implementation of a framework, whose target is to improve effectiveness and simplify student project's evaluation process. Theoretical part of this Thesis is dedicated to software testing fundamentals and used principles. It also describes Linux containerization technology. In the next part, Thesis contains analysis of requirements for student project testing in various University courses. Core of the Thesis describes design and its implementation of a system, which satisfies analyzed requirements. Last part shows how implemented system was verified and shows possible future extensions of this work.
Description
Citation
DIŽOVÁ, N. Framework pro testování studentských projektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Softwarové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Je nejaký dôvod, prečo ste pre integračné testovanie nástroja nevyužila nejaký existujúci framework (napr. pytest)? Ako náročné by podľa Vás bolo použiť na udržiavanie verzií úprav hodnoteného projektu nejaký verzovací systém (napr. Git)? Proč je uživatelské rozhraní textové?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO