Detekce a analýza narušitelů ve sledované oblasti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit internetovou aplikaci pro detekci a analýzu narušitelů ve sledované oblasti. Taková aplikace může následně posloužit k automatizovanému zpracování videozáznamů z bezpečnostních kamer či jinak pořízených videí ze střežené oblasti. První část práce je zaměřena na teorii neuronových sítí pro detekci a klasifikaci objektů v obraze a rozpoznávání osob podle obličeje. V další části jsou popsány použité technologie pro vývoj aplikací. Výsledkem pak je klient-server aplikace s možností konfigurace zpracování, která umožňuje detekci narušitelů, identifikaci osob, sledování a počítání objektů, vykreslování cest, vymezení sledované oblasti, uplatnění vlastního detektoru aj. Zpracované záznamy je nakonec možné přehrát, stáhnout nebo spolu s výpisem detekovaných narušitelů sdílet na internetu pomocí odkazu.
The aim of this thesis is to create an internet application for detection and analysis of violators in the monitored area. Such an application then can be used for automated processing of records from security cameras or other captured videos from the guarded area. The first part of the work is focused on the theory of neural networks for object detection and classification in the image and recognition of people by their face. The next part describes used technologies for application development. The result is a client-server application with the possibility of configuration of processing, which allows detection of violators, identification of persons, object tracking and counting, path drawing, definition of the monitored area, usage of own detector, etc. Processed videos at the end can be played, downloaded or together with a list of detected violators shared on the internet via link.
Description
Citation
SADÍLEK, J. Detekce a analýza narušitelů ve sledované oblasti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vývoj aplikací
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Mrázek, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem by bylo možno zvýšit výkonnost serverové části pro paralelní zpracování více videosekvenčních souborů? Jak je řešeno zajištění bezpečnosti předávání dat (pro případ nahrávání souborů z trestné činnosti)? Co bylo na Vaší práci nejnáročnější?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO