Rychlá synchronizace nových uzlů v platformě Fantom Opera

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je prozkoumat aktuální způsoby rychlé synchronizace nových uzlů v rámci jednotlivých blockchain sítí dle závislostí na jednotlivých konsenzech, porovnat jednotlivá řešení mezi sebou, navrhnout možné řešení a naimplementovat novou rychlou synchronizaci pro blockchainovou síť Fantom Opera. Řešení spočívá v tom, že nově připojený uzel se místo do P2P sítě přímo připojí k existujícímu nodu a stáhne si od něj potřebná data pro co nejrychlejší synchronizování se zbytkem sítě.
The goal of this master thesis is to research current ways of fast synchronization of new nodes in blockchain networks, considering different consenses. Then to compare these solutions, design feasible solution and then implement the new fast synchronisation for blockchain network Fantom Opera. The solution is based on an idea where new node in network doesn't connect to P2P network, but directly connects to one of the nodes and downloads just the necessary data to be synchronized with rest of network as fast as possible.
Description
Citation
MLEJNEK, M. Rychlá synchronizace nových uzlů v platformě Fantom Opera [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Kybernetická bezpečnost
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Ako by ste vedeli odôvodniť rozdielne spomalenia prenosu Vášho riešenia v porovnaní s rsync ak by ste uvažovali rozličné veľkosti blockchainu? Jakou jste použil metodu komprese dat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO