Vliv krize na finanční zdraví podniku - case study pro Hartmann - Rico a.s

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finančního zdraví podniku HARTMANN – RICO a.s. v letech 2008–2011 a 2017–2020, ve kterých byl český trh ovlivněn ekonomickou krizí v prvním období a počátkem krize koronavirové v období druhém. Hodnocení je provedeno na základě metody finanční analýzy, jejíž vybrané ukazatele jsou popsány v teoretické části a následně aplikovány v části praktické. Získaná zjištění jsou využita v poslední části k určení vlastních návrhů řešení problémových částí podniku.
The bachelor thesis is focused on evaluation of financial health of company HARTMANN – RICO a.s. in years 2008–2011 and 2017–2020, in which the Czech market was influenced by the economic crisis in the first period and the corona crisis in the second period. The evaluation is performed on the basis of the methods of financial analysis, whose selected indicators are described in the theoretical part and subsequently applied in the practical part. The findings are used in the last part to determine their own solutions to problematic parts of the company.
Description
Citation
OLEJOVÁ, K. Vliv krize na finanční zdraví podniku - case study pro Hartmann - Rico a.s [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. et Ing. Kateřina Procházková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-23
Defence
Otázky vedoucího práce – nejsou Otázky oponenta práce – zodpovězeno Otázky členů komise – Ing. Nina Bočková, Ph.D. – Propočet faktoringu je zmíněný vysokou částkou, dávala byste do toho faktoringu všechny pohledávky nebo jen část z nich? - zodpovězeno Ing. Jan Pěta, Ph.D. – Prvním návrhem v práci jsou zmíněny penále za pozdní platbu, jak identifikujete nedbalost? Je toto možné vůči někomu tento návrh reálně aplikovat? V závěru máte, že v peněžních prostředcích budete mít 500 milionů Kč, co s nimi hodláte udělat? - zodpovězeno Komise o výsledku hlasovala, výsledek byl nerozhodný, 2x komise hlasovala za E a 3x za D.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO