Hodnocení výkonnosti podniku pomocí nástrojů finanční analýzy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na hodnocení výkonnosti podniku pomocí nástrojů finanční analýzy během období 2016–2020. Teoretická část se orientuje na jednotlivé ukazatele a metody, které jsou zde vysvětleny a následně v práci využívány. Ve druhé části práce je diskrétně představena společnost, na kterou jsou aplikovány zmiňované ukazatele z teoretické části. V posledním bodu nalezneme celkové zhodnocení výsledků finanční analýzy včetně vlastních návrhů autora na zlepšení finanční situace společnosti.
This bachelor’s thesis focusses on the evaluation of business performance using tools of financial analysis during the period 2016 – 2020. The theoretical part describes individual indicators and methods that are explained and subsequently used in this work. The second part of the thesis discreetly presents analysed company to which mentioned above indicators from the theoretical part are applied. The last part of this thesis presents the overall evaluation of the results of financial analysis including the author’s suggestions to improve financial situation of the company.
Description
Citation
SEDLÁČEK, F. Hodnocení výkonnosti podniku pomocí nástrojů finanční analýzy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (místopředseda) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Luhan, Ph.D., MSc (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-23
Defence
Otázky vedoucího práce - odpovězeno Otázky oponenta práce - odpovězeno Ing. Fojtů: Uvádíte jako jedno z doporučení Skonto, myslíte, že je to dostatečně pro dlužníky motivující, aby spláceli dříve? - částečně odpovězeno doc. Lajtkepová: Kdy jste práci zpracovával, vzhledem k úrokové sazbě, kterou uvádíte? Úroková sazba je poněkud nízká. Kolik je nyní inflace v ČR? Jedná se o s. r. o.? - částečně odpovězeno Ing. Bumberová: Proč jste prováděl v rámci své práce strategickou analýzu? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO