Návrh změn konceptu náborového procesu v obchodní firmě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Nábor nových zaměstnanců a získávání talentů je jedním z nejdůležitějších procesů v řízení lidských zdrojů, jelikož rozhoduje o efektivním fungování podniku. Bakalářská práce se zabývá problematikou náboru zaměstnanců ve vybrané organizaci. Cílem práce je zefektivnit náborový proces v konkrétní společnosti. V první části jsou zkoumány teoretické základy řízení lidských zdrojů podniku s využitím literární rešerše v oblasti získávání a výběru zaměstnanců. Praktická část obsahuje popis společnosti, metody získávání a výběru personálu pro danou organizaci a analýzu současné situace. K analýze současné situace v organizaci byla zvolena kvantitativní metoda s využitím dotazníků pro sběr dat a kvalitativní metoda, konkrétně rozhovor s personalistou. Na základě analýzy dotazníku a rozhovoru s personalistou byly předloženy tyto návrhy: spolupráce s vysokými školami, vyčlenění času v průběhu pohovoru na přiblížení pracovních povinností kandidátům, snížení počtu účastníků skupinového rozhovoru, vytvoření kariérní stránky na sociální síti Facebook, zveřejňování dostupných pracovních míst na LinkedIn, video prezentace a eliminace spolupráce s agenturami. Tyto návrhy mohou pomoci zlepšit současný systém náboru zaměstnanců společnosti.
Recruitment and talent acquisition is one of the most important processes in human resource management, as it determines the effective functioning of a company. The bachelor thesis deals with the issue of recruitment in a selected organization. The aim of the thesis is to streamline the recruitment process in a particular company. In the first part, the theoretical foundations of human resource management of the company are examined using a literature search in the field of recruitment and selection of employees. The practical part includes a description of the company, methods of recruitment and selection of personnel for the organization and an analysis of the current situation. A quantitative method using questionnaires for data collection and a qualitative method, namely an interview with an HR manager, were chosen to analyse the current situation in the organization. Based on the analysis of the questionnaire and the interview with the recruiter, the following suggestions were made: collaborating with universities, allocating time during the interview to bring the job duties closer to the candidates, reducing the number of participants in the group interview, creating a career page on Facebook, posting available jobs on LinkedIn, video presentations, and eliminating collaboration with agencies. These suggestions can help improve the company’s current recruitment system.
Description
Citation
BOGDANOV, N. Návrh změn konceptu náborového procesu v obchodní firmě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D., MSc (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Otázky vedoucího: zodpovězeno Otázky oponenta: zodpovězeno doc. Putnová: Můžete vysvětlit z čeho se skládá mzda manažera, kterou máte uvedenou v prezentaci? zodpovězeno doc. Putnová: Máte představu, kolik společnost nabízí volných pracovních pozic? zodpovězeno Ing. Neuwirth: Na které vysoké školy se chcete zaměřit? zodpovězeno Ing. Neuwirth: Uvádíte, že lidé z Ukrajiny přijíždí do ČR s pracovním povolením pouze tři měsíce, je to v současnosti stejné? částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO