Využití Hamiltonových rovnic při řešení kmitání soustavy s více stupni volnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato prace se v uvodní teoreticke časti zabyva rešerši Hamiltonovske mechaniky ve srovnani s Lagrangeovskym přistupem. Na zakladě těchto metod jsou odvozeny pohybove rovnice čtvrtinoveho modelu automobilu. Ty jsou nasledně použity pro učely simulace a analyzy vibraci karoserie jedoucího vozu v zavislosti na nerovnostech vozovky.
The thesis is mainly focused on the comparison between Hamiltonian and Lagrangian formulations of classical mechanics. This research was used in order to derive equations of motion of a quarter car model and use them to simulate and analyze car body vibrations based on road irregularities.
Description
Citation
SIKORA, O. Využití Hamiltonových rovnic při řešení kmitání soustavy s více stupni volnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Jindřich Petruška, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-09-10
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji závěrečnou práci. Poté byly předneseny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Následně byly pokládány další otázky vztahující se k bakalářské práci: Co je na osách uvedeného grafu? Zkontroloval jste kritické hodnoty, zda příklad splňuje podmínky podkritického kmitání? Řešil jste geometrii pneumatiky z hlediska rádiusu? Po zodpovězení všech dotazů bylo vystoupení hodnoceno jako uspokojivé.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO