Porovnání cen okrasných rostlin zjištěných zjednodušeným a nákladovým způsobem s různou charakteristikou typu zeleně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Předmětem této diplomové práce je porovnání cen okrasných rostlin zjištěných zjednodušeným a nákladovým způsobem ocenění. Porovnání bylo provedeno na příkladu zahrady, která je ve funkčním celku s rodinným řadovým domem a pozemkem zastavěným touto stavbou. Součástí práce je vyhodnocení vlivů působících na cenu okrasných rostlin. Na základě získaných výsledků je zhodnoceno, jak na cenu působí rozdílná lokalita a stáří stromů. Práce definuje také základní pojmy a vysvětluje problematiku, která s oceněním okrasných rostlin úzce souvisí.
The aim of this diploma thesis is to compare prices of ornamental plants founded by simplified and cost method of valuation. Comparison was made on a sample of garden situated in the functional unit with a terraced house and the land built over by this building. Based on the obtained results the influence of different location and age of the trees on their price is evaluated. The thesis also defines basic terms and explains issues which are closely related with valuation of ornamental plants.
Description
Citation
HŮLOVÁ, M. Porovnání cen okrasných rostlin zjištěných zjednodušeným a nákladovým způsobem s různou charakteristikou typu zeleně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Bronislav Žáček (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO