Hybridní vrstvy oxidu titaničitého a křemičitého na polymerních nosičích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Bakalářská práce se zabývá fotokatalytickými vrstvami oxidu titaničitého a křemičitého na polymerních nosičích. Teoretická část se věnuje jejich vlastnostem a možnostmi přípravy, přičemž se zaměřuje na vliv oxidu křemičitého na charakter vrstev. Předmětem experimentální části práce je zjištění vhodného počtu nanášených vrstev, při kterém je dosaženo nejrychlejší fotodegradace. Ta je testována na čtyřech různých barvivech.
This bachelor thesis deals with titania-silica photocatalytic layers on polymeric supports. The theoretical part involves the study of properties and possibilities of preparing the layer and it is mainly focused on the influence of silica on the nature of layers. The experimental part of this thesis investigates the influence of layer thickness on the degradation rate of 4 different dyes.
Description
Citation
BEDNÁRKOVÁ, J. Hybridní vrstvy oxidu titaničitého a křemičitého na polymerních nosičích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Boleslav Taraba, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Vítězslav Otruba, CSc. (člen) doc. Mgr. Martin Vala, Ph.D. (člen) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Klučáková – Jaký Byl pokles pH v průběhu degradace? Taraba – Byly prováděny slepé pokusy bez nanesených vrstev? Veselý – Je pokles pH v průběhu fotodegradace v souladu s jejím principem? Jaký je mechanismus degradace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO