Porovnání tržních cen rodinných domů s cenami zjištěnými porovnávacím způsobem podle oceňovacích předpisů

Abstract
V disertační práci je provedena analýza porovnávací metody pro rodinné domy uvedené v oceňovacích předpisech. Analýza se zaměřuje na jednotlivé znaky a kvalitativní pásma a jejich vliv na stanovovanou cenu. Analýza je provedena pomocí speciálně vytvořené databáze nabídkových cen rodinných domů a dále srovnáním s nákladovou metodou dle oceňovacích předpisů. Na základě výsledků analýzy je navržena nová podoba znaků a kvalitativních pásem. Práce je uzavřena sumarizací a diskuzí dosažených výsledků a jejich přínosem.
In the doctoral thesis is an analysis of comparative method for family houses according to the valuation regulations. The analysis focuses on individual characteristics and qualitative zones and their impact on set price. The analysis is made by specially created database of offer prices of family houses and by comparing with the cost method according to the valuation regulations. Based on the results of the analysis is designed a new form of characters and qualitative zones. The thesis is concluded by summarizing and discussion of results and their contribution.
Description
Citation
KARABEC, J. Porovnání tržních cen rodinných domů s cenami zjištěnými porovnávacím způsobem podle oceňovacích předpisů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Soudní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lubomír Mikš, CSc. (člen) JUDr. Miroslav Kledus (člen) Ing. Karel Abraham (člen) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO