Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu rodinný dům v Kroměříži a okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou metod ocenění a jejich vzájemným srovnáním. Práce je sestavena od historického vývoje oceňování nemovitostí, úpravy oceňování v mezinárodních oceňovacích standardech, definování základních pojmů a rozbor metod ocenění pro nemovitost typu rodinný dům. Diplomová práce analyzuje postup a zdroje, které potřebujeme pro sestavení ocenění, na základě toho hodnotí, která z metod je nejnáročnější. V práci je oceněno deset rodinných domů z lokality Kroměříž a okolí. Hlavní cíl je potvrdit a vysvětlit vliv polohy a okolí nemovitosti na její prodejnost a cenu. Na závěr práce je provedeno srovnání metod ocenění na základě získaných poznatků.
The Master's thesis is engaged in analyse of methods of pricing and comparison of each other. This work is compiled from historical evolution of prising immovables, over adjustment prising in international prising standards, over defination elementary conceptions to analysis selected ways of prising of houses. The Master's thesis analyses process of prising methods and analyses sources which we need to compile a ways of prising. These are most important things to know, when we want to compare ways of prising. There are ten houses in this work from Kroměříž and surroundings. The main target of master's thesis is to ratify and to explain that location of houses and their surroundings are the most importatnt. These two points of view influenced price and salableing of houses. There is a comparison of ways of prising houses at the end of work
Description
Citation
ŠTÍPALOVÁ, H. Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu rodinný dům v Kroměříži a okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) Ing. Petr Doležal (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO