Vliv zateplení na spotřebu tepla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Smyslem a účelem předkládané bakalářské práce je fakticky posoudit a objektivně vyhodnotit energetickou bilanci objektu v časové ose před a po realizaci zateplení. Zhodnotit, zda zateplení je perspektivní a především finančně návratné a poukázat na relevantní výhody a nevýhody zateplení. Práce vychází z naměřených dat od roku 1992 až do roku 2012. Zateplení domu proběhlo na přelomu roku 2003\2004 a poté následovala výměna starých dřevěných oken za nová plastová.
The aim of this bachelor thesis is to analyzethe energy budget of a house before and after heat cladding and to assess whether the heat cladding is perspective, if the invested money returns and to show the main advantages and disadvantages of cladding. Measured values from 1992 to 2012 are used in this thesis. Heat cladding in our house was done at the turn of 2003-2004 and in the same yearsthe old wood windows were replaced with new plastic ones.
Description
Citation
GREGOR, J. Vliv zateplení na spotřebu tepla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Hejčík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Študent zodpovedal otázky openenta. Doc. Ing. Katolický, Ph.D.: Čo je zásadný parameter pri izolačných materiáloch? Aký druh tepelného čerpadla by ste použili ako zdroj tepla vo Vašom rodinnom dome? Doc. Ing. Štetina, Ph.D. : Pripomienky k formálnej stránke práce. Prečo sa niektoré jednotky píšu s velkým písmenom a niektoré s malým? Ak budovu zateplíte, nestúpnu náklady na vykurovanie v jarnom a letnom období? Doc. Ing. Jaroš, Ph.D.: Pripomienky k formálnej stránke práce. Vysvetlite rozdiel medzi teoretickou a skutočnou úsporou spotreby energie. Ing. Krejčí, Ph.D.: V akých jednotkách sa vyjadruje tepelná strata objektu? Aká je strata objektu v kW?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO