Spínaný zdroj 5,5kV/4,3kW s polovodiči z karbidu křemíku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje vývoj spínaného zdroje s vysokým výstupním napětím 5,5 kV a výkonem 4,3 kW. Práce přímo navazuje na výstupy dvou předcházejících semestrálních projektů. Zadáním práce je dokončit výrobu zbývajících DPS a provést oživení veškerých částí zdroje. Dále je nutné z vyvinutých částí sestavit funkční prototyp zdroje, provést sérii měření dosažených parametrů zdroje a vytvořit technickou dokumentaci elektrické i mechanické části. V této práci jsou zapracovány veškeré etapy návrhu zdroje. Od první teoretické části, popisující různé typy měničů, přes návrh veškerých částí zvoleného typu měniče, až po výslednou realizaci funkčního prototypu zdroje. V závěru práce jsou uvedeny výsledky série měření parametrů zdroje.
This thesis is about to introduce the development of switched power supply with output voltage of 5,5 kV and power of 4,3 kW. This thesis directly follows the outputs of two previous semester projects. Main task is about to finish the development of remaining printed circuit boards and perform launching of all parts of developed power supply. Next necessary task is about to assemble a functional prototype of the supply using the developed parts, performing a series of measurement supply’s parameters and creating of technical documentation of mechanical part. There are all stages of supply’s development included in this thesis. From the first part, that describes various types of converters, through the design of all the supply’s parts, to final implementation of functional prototype. There are the results of measurement supply’s parameters at the end of this thesis.
Description
Citation
GABRIEL, P. Spínaný zdroj 5,5kV/4,3kW s polovodiči z karbidu křemíku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Wolf (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma: Spínaný zdroj 5,5 kV / 4,3 kW s polovodiči z karbidu křemíku. Zde se student zabýval návrhem, konstrukcí, realizací dílčích funkčních celků a měření cílových paramatru spínaného zdroje. Naměřené hodnoty porovnal s numerickým výpočtem, zde vzniká pouze minimální odchylka. Tyto výsledky student prezentoval na vysoké úrovni a to potvrdilo i jeho diplomovou práci na vysoké úrovni. Na otázku oponenta student odpověděl správně, stejně tak jako na ostatní otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO