Implementace moderních hašovacích funkcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V diplomové práci jsou analyzovány moderní hašovací funkce. V první části práce jsou uvedeny požadavky na tyto funkce a stručně nastíněny některé typy útoků. Druhá část je zaměřena na specikaci hašovací funkce Skein, která patří mezi kandidáty na nový standard SHA-3, a na popis platformy JCOP, na které je funkce implementována. V poslední části práce jsou rozebrána problematická místa implementace a zhodnocení zvoleného řešení.
Master's thesis analyses modern hash functions. The requirements for these features and briefly outlined some of the types of attacks are given in the first part. The second part focuses on the specication Skein hash function, which is among the candidates for the new SHA-3 standard, and a description of the JCOP platform, which is a function implemented. In the last part of the work there are discussed implementation problematic parts and evaluation of the selected solution.
Description
Citation
TRBUŠEK, P. Implementace moderních hašovacích funkcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Zoltán Nagy, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Jaké HW a SW prostředky jste používal? Jak jste realizoval funkci pro práci s vícebitovými čísly? Proč jste se rozhodnul pro implementaci na smartkart? Srovnával jste výsledky se známými hodnotami?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO