Polymerbetonový rám svislého soustruhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce popisuje konstrukci a výpočet lože svislého soustruhu navrženého dle požadavků firmy TOSHULÍN, a. s. Informace v ní obsažené nepředstavují jen souhrn teoretických znalostí, ale měly by posloužit také prakticky jako vodítko pro stavbu loží svislých soustruhů z tohoto materiálu. Přístup je specifický z důvodu, že je nutné dodržet funkční rozměry v současné době vyráběné součásti, která je používána pro stavbu současných svislých soustruhů. V práci je obsažen návrh konstrukce, který dává v určitých ohledech lepší výsledky mechanických, dynamických a teplotních vlastností tohoto dílce.
This work describes construction and calculation of vertical lathe bed designed by request of company TOSHULIN. Apart from a sum of theoretical knowledge, the information contained in it should also serve in practice as a comprehensive guidance for construction vertical lathe bed from this material. The approach is specific by reason of that is necessary to observe functional proportions at contemporary producing part, which is usied for construction vertical lathes. There is a design of construction in this work, which gives better results mechanic, dynamic and thermal features of this part in some way.
Description
Citation
BUKSA, J. Polymerbetonový rám svislého soustruhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba výrobních strojů a zařízení
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Vavřík, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (člen) doc. Ing. Vojtěch Mišun, CSc. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (člen) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (člen) Dr.-Ing. Andreas Hirsch (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO