Protokol IPv6 v bezdrátových senzorových sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou protokolu 6LoWPAN a implementace protokolu IPv6 na zadané platformě. Úvod práce se zabývá objasněním bezdrátový senzorových sítí. Následně bylo popsáno protokol 6LoWPAN, který mapuje protokol IPv6 na standard IEEE 802.15.4. Dál se práce věnuje průzkumu moľných operačních systémů, které jsou určeny pro senzorových sítě a následuje porovnání jejich vlastností a předností. V kapitole páte bylo zaměřeno na implementaci operačního systému do senzorového uzlu Iris, seznámení se s strukturou operačního systému ContikiOS. Na konci práce se nachází detailně popsaná implementace tohoto systému do senzorového uzlu Iris.
This thesis deals with the issues 6LoWPAN protokolu and implementation of IPv6 on the specied platform. Introduction thesis deals with the explanation of wireless sensor networks. Next it was descibed 6LoWPAN protocol, which maps IPv6 on standard IEEE 802.15.4. The thesis further concentrates to exploration of possible operation systems, that are designed for sensor networks and then followed by comparison of their characteristics and advantages. The fth chapter is focused on he implementation of the operating system to the sensor node Iris, introduction Iris and with the structure of the operating system Contiki OS. At the end of thesis is description of the implementation of this system in the sensor node Iris.
Description
Citation
POLAK, M. Protokol IPv6 v bezdrátových senzorových sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
V práci zaměňujete některé základní výrazy z terminologie používané v oblastí síťových technologií. Jaký je rozdíl mezi výrazy datagram, segment, rámec a paket? V čem spočíval Váš přínos?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO