Posouzení vlivu územního plánování na cenu pozemku v Milínově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
V této diplomové je stanovována cena vybraného pozemku a to cena administrativní dle oceňovacího předpisu a cena tržní, která je provedena odborným odhadem za použití porovnávací (komparativní) metody. Formou případové studie je uvažován vývoj cen pozemku v souvislosti se změnami v územním plánu obce a uskutečňováním strategie pro rozvoj venkova. Dále bylo provedeno hodnocení jakou měrou vznik územního plánu a rozvoj služeb a vybavení na venkově ovlivní výši cen pozemku.
In this dipoma is priced selected lend and administrative costs by pricing regulation and market price, which is performed by a professional estimate using the comparsion (comparative) method. A case study is considered prices of land in connection with changes in the landscape plan and implementation strategy for rural development. It was also evaluated the degree to which the emergence of zoning and development of services and facilities in rural areas affects the amount of land prices.
Description
Citation
DOLÁKOVÁ, M. Posouzení vlivu územního plánování na cenu pozemku v Milínově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Alena Superatová, Ph.D. (člen) Ing. Bronislav Žáček (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO