Toxicita odpadních vod.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Bakalárska práca sa formou literárnej rešerše zameriava na problematiku stanovenia toxicity odpadových vôd a zároveň popisuje základné legislatívne požiadavky vzťahujúce sa k danej problematike. Nakoľko negatívne účinky vypúšťaných odpadových vôd na organizmy žijúce v recipiente často priamo nezávisia na obsahu a na koncentrácii toxických látok obsiahnutých v odpadovej vode, stanovenia samotných fyzikálno-chemických ukazovateľov sú nedostačujúce a nemajú potrebnú výpovednú hodnotu. Cieľom práce je teda poukázať na dôležitosť využívania ekotoxikologických biotestov ako súčasti komplexného hodnotenia toxicity odpadových vôd a priblížiť prístupy k tejto metóde v krajinách Európskej únie.
The theoretical thesis is focused on evaluation of toxicity of wastewaters and effluents and also on specification of legislative requirements related to the subject. As the negative effects of effluents on receiving water do not always depend on presence and concentrations of toxic chemicals contained in the effluent, analyses of physical and chemical parameters only is not sufficient and does not provide adequate results. The aim of the thesis is to show the importance of using ecotoxicological biotests as a necessary part of whole effluent toxicity assessment and to describe approaches to this testing in the European Union countries.
Description
Citation
URMINSKÁ, B. Toxicita odpadních vod. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie a technologie ochrany životního prostředí
Comittee
prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc. (předseda) prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Milan Potáček, CSc. (člen) doc. RNDr. Josef Novosad, CSc. (člen) Ing. Václav Mergl, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Poté komise vyslechla posudky vedoucího práce a oponenta. Studentka se vyjádřila k jednotlivým připomínkám a dotazům. Po diskuzi následovalo hodnocení závěrečné práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO