Dveře průmyslových vozokomorových pecí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá způsoby otevírání dveří průmyslových vozokomorových pecí. V práci jsou uvedeny a popsány jednotlivé používané způsoby a provedeno jejich srovnání, zejména s ohledem na způsob pohonu. Pro ilustraci jsou doplněny obrázky zařízení vytvořené v programu AutoDesk Inventor 2009. Znalosti potřebné pro provedení této bakalářské práce jsem získal jako zaměstnanec v konstrukční kanceláři firmy LAC, s.r.o. Součástí práce je návrh nového řešení s použitím tlačného řetězu pro pec VKT 3000/12. Návrh zahrnuje výpočet pro určení parametrů pohonu a sestavný výkres řešení. Vyhodnocení nového řešení je provedeno na základě srovnání s nejpoužívanějším způsobem zdvihu dveří v současnosti.
This bachelor´s thesis deals with ways of opening the doors of bogie – hearth industrial furnaces. There are listed and described each used different ways and done their comparisons with regard to their means of propulsion. To illustrate there are shown images of furnaces created with Autodesk Inventor 2009. Necessary knowledges to make this thesis, I have got as an employee in a firm LAC. Part of the work is to design new solution using a thurst chain for furnace VKT3000/12. New solution includes a calculation to determine the parameters of the drive and the technical drawing. Evaluate the new solution is based on comparing with the most widely used method at present.
Description
Citation
VACHEK, P. Dveře průmyslových vozokomorových pecí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kopecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO