Řídicí a signalizační jednotka pro sportovní utkání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úkolem práce je navrhnout řídicí a signalizační jednotku pro sportovní utkání řízenou mikrokontrolérem. Jednotka má zobrazovat čas, stav utkání a případně další údaje důležité pro průběh utkání. Má být vybavena akustickou signalizací konce zápasu. Pro vstup řídicích údajů slouží panel tlačítek s displejem LCD. Jednotka funguje v odpočtovém režimu, čas lze kdykoli spustit a zastavit pomocí tlačítka. Zařízení je napájeno z rozvodné sítě a zálohováno externí baterií, při výpadku sítě se přepne na baterii. Zobrazení času, stavu utkání a ostatních údajů je pomocí displejů LED. Jednotka bude umožňuje připojení k počítači PC.
The aim of this study is a design of a control and signalling unit for sport meetings controlled by a microcontroller. The unit should display the time, the state of the match, eventually another data important for a course of the match. It should be fitted by an audible alarm of the end of the match. A touch control panel with a liquid crystal display serves as input of control data. The unit operates in a countdown mode, it is possible anytime to start or to stop the time by pressing the button. The equipment is mains-operated and backed up by an external battery. In the case of a power failure, it is switched over to the battery. A representation of the time, the state of the match and other data is done by LED displays. The unit allows a connection to PC.
Description
Citation
BOHUTÍNSKÝ, J. Řídicí a signalizační jednotka pro sportovní utkání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mikulka, Ph.D. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO