Měření teploty v řídicím systému TZB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Dokument pojednává o měření teploty v domě, pro klimatizaci, řízeném mikrokontrolérem. V první části je popsán celkový systém a možný návrh budoucího řešení. V druhé části je zpracován teoretický rozbor nejpoužívanějších metod měření teploty. Následuje průzkum trhu, kde je přihlédnuto k řešení firem z průmyslu. Jsou zde porovnány nejpoužívanější senzory, které se používají pro měření teplot převážně v klimatizaci. Ve čtvrté části je popsán zvolený senzor, jeho komunikace a vnitřní funkce. V páté je části navržen mikrokontrolér Microchip PIC16F876A pro sběrnou desku. Následuje návrhem desky plošných spojů a popisy zapojení. V poslední kapitole je popsáno softwarové řešení terminálu a mikrokontroléru.
This document deals with a measurement of house temperature, for air conditioning, controlled by micro. In the first part there is a whole system and design of future solution described. In the second part theoretical analysis of the most widely used methods of temperature measuring is elaborated. The following part handles the market research considering the solution in industry companies. In a list there are compared the most used sensors, which are used for temperature measuring mainly in AC. In the fourth part a chosen sensor is in detail described, along with its communication and inner functions. In the fifth part there is a micro controller Microchip PIC16F876A for measure board designed. Then a scheme of printed circuit is presented. In the last chapter a software solution of terminal and micro controller.
Description
Citation
BŘEZÍK, P. Měření teploty v řídicím systému TZB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Vilém Srovnal, CSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO