Studenti sobě - Studentské centrum Poříčí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Stavba se snaží vytvořit pevné a výrazné nároží, které ukončí ulici Vídeňskou a Táborského nábřeží. Koncepce vychází z potřeb studentů - možnost soukromí a atraktivní prostory pro trávení času společně. Společné prostory jsou orientovány do vnitřního nádvoří, umožňují tedy nejen přímý osobní kontakt, ale i vizuální kontakt v protilehlých křídlech, která jsou navíc propojena krytými lávkami. Společné prostory nabízí i exteriér - terasy a nádvoří.
The building tries to create a strong and expressive corner to end street of Vienna and Taborsky waterfront. The concept is based on the needs of students - the possibility of privacy and an attractive area for spending time together. Common areas are oriented to the inner courtyard, allowing not only direct personal contact, but visual contact in the opposite wings, which are also connected by covered walkways. Common area also offers exterior - patios and courtyards.
Description
Citation
PIŠOVÁ, L. Studenti sobě - Studentské centrum Poříčí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Naděžda Menšíková, CSc. (předseda) Ing. arch. Robert Sedlák (člen) Ing. arch. Eugen Točík (člen) Ing. arch. Lea Vojtová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivana Žabičková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-05-23
Defence
Studentka představila svou práci a reagovala na podněty a otázky oponenta a vedoucího práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO