Implementace metriky pro hodnocení kvality videosekvencí do dekodéru H.264/AVC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V tejto diplomovej práci je predstavený a aplikovaný algoritmus pre hodnotenie kvality videosekvencií zakódovaných pomocou štandardu H.264. Ako merítko kvality obrazu je použitá objektívna metrika špičkový pomer signálu k šumu (PSNR). Zatiaľ čo výpočet PSNR zvyčajne vyžaduje referenčný signál, a ten porovnáva so skresleným, tento algoritmus dokáže vyčísliť PSNR na základe kódovaných transformačných koeficientov. A teda nie je potrebný žiadny referenčný signál.
In this diploma thesis an algorithm for the evaluation of picture quality of H.264-coded video sequences is introduced and applied. As a measure of picture quality objective metric the peak signal to noise ratio (PSNR) is used. While the computation of the PSNR usually requires a reference signal and compares it to the distorted video sequence, this algorithm is able to evaluate PSNR following the coded transform coefficients. Thus, no reference signal is needed.
Description
Citation
GRÚBEL, M. Implementace metriky pro hodnocení kvality videosekvencí do dekodéru H.264/AVC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mikulka, Ph.D. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO