Zpracování signálů pomocí skrytých Markovových modelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Jedna z nejpoužívanějších metod pro rozpoznávání řeči je založena na skrytých Markovových modelech. Jedna z nejpoužívanějších metod pro rozpoznávání řeči je založena na Markovových modelech. Řečový signál můžeme považovat za sled po sobě jdoucích částí signálu s specifickými statistickými parametry. Skrytý Markovův model odpovídá statistickému modelu s konečným počtem stavů, který může být užitečný pro signály, jako je například řeč. Modul HTK je soubor programů, který je nejvíce používán pro práci se skrytými Markovovými modely.
One of the most common methods for isolated words recognition is based on Hidden Markov models. Speech signal can be considered as a sequence of successive parts of the signal with specific statistical parameters. Hidden Markov model corresponds to the statistical model with the final number of states, which may be useful for signals such as speech. HTK module is a software tools, which is mostly used to work with hidden Markov models.
Description
Citation
HAMPL, J. Zpracování signálů pomocí skrytých Markovových modelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO