Měření konstrukčních rozměrů rotoru asynchronního stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje problematiku skenování rotorů asynchronních motorů pomocí 3D skeneru. V úvodu se zabývá teorií asynchronních motorů, možnými poruchami těchto strojů a v neposlední řadě i problematikou 3D skenování. Přímo se zaměřuje na praktické zpracování měřených rotorů a jejich nutné úpravy programem GEOMAGIC. Zahrnuje diagnostiku odchylek skenovaných prvků rotorů s modelem vytvořeném v programu AUTODESK INVENTOR a možné důvody jejich vzniku.
This term describes questions of scanning rotors of asynchronous motors using 3D scanner. At the beginning it deals with a theory of asynchronous motors, defects of these machines and last but not least also questions of 3D scanning. Directly it focuses on a practical processing of measured rotors and their necessary modifications using of a program GEOMAGIC. It includes a diagnostic of deviations of scanning components of rotors with a model created on a program AUTODESK INVENTOR and posiible reasons of their creation.
Description
Citation
TOBOLÁK, P. Měření konstrukčních rozměrů rotoru asynchronního stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (předseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Skalka, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Severín (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Přednesená bakalářská práce se zaměřila na měření konstrukčních rozměrů rotoru asynchronního stroje. Byl popsán model vytvořený pomocí 3D skeneru Z800. Získaný model musel být dále zpracován v programu Geomagic. Tento model byl porovnán s modelem, který student nakreslil v programu Autodesk Invertor. Student prokázal, že umí zvládnout náročné prostředí nového programu. Na otázky komise odpovídal správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO