Digitální filtrace na 8-bitových procesorech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem mé bakalářské práce je digitální filtrace pomocí 8-bitových procesorů. Číslicové filtry jsou hojně využívané a postupně vytlačují jejich analogové protějšky. Jejich výhody jsou nesporné, ale větší rozvoj stále brzdí výpočetní náročnost. Obecně používané mikrokontroléry neoplývají příliš výkonným jádrem, je proto při snaze aplikovat digitální filtr nutno využít co nejlepších algoritmů. Programovat lze v jazyce C a v JSA, případně kombinovat oba jazyky. Úkolem je vytvoření knihovny funkcí podle několika výkonných algoritmů, které budou zajišťovat filtraci. Otestování těchto knihoven a porovnat jejich použitelnost se zaměřením na rychlost a univerzálnost použití a zhodnocení způsobů programování.
The aim of my bachelor’s thesis is a digital filtration using the 8-bit processors. Digital filters are in use a lot and gradually outdoing analog equivalents. Their advantages are indisputable, but computing still inhibits bigger progress. Generally used microcontrollers do not have very powerfull core, so there is effort to apply as bright as possible algorithms. Program code can be written in C language or assembler eventually is possible to combine both languages. The task is to make a library of functions based on some powerfull algorithms for filtering. Testing those libraries and comparing their useability focused on maximal speed and universality of use and review ways of programming.
Description
Citation
ZÁPLATA, F. Digitální filtrace na 8-bitových procesorech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO