Simulace tepelného zpracování tyčové oceli na indukčních zušlechťovacích linkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá možností simulací tepelného zpracování indukčním způsobem. Literární rozbor je zaměřen na indukční způsob zušlechťování, jeho fyzikální podstatu a na jeho využití pro tepelné zpracování. Pro úplnost je v závěru provedeno porovnání různých způsobů zušlechťování. V experimentální části je popsán budoucí způsob zušlechťování tyčové oceli ve firmě Třinecké železárny a.s. Dále je zde uveden způsob simulace tepelného zpracování v programu QTSteel a na to navazující návrhy parametrů pro průběžnou zušlechťovací linku.
Bachelor thesis deals with possibilities of simulation of induction heat treatment. Literary analysis is focused on the method of induction treatment, the physical nature and its use for the heat treatment. For completeness is in the end comparison of different methods of heat treatment. The experimental part describes the future of quenching and tempering of steel bars in company Třinecké železárny a.s. Also is contained method of simulation of the heat treatment in computer program QTSteel and the subsequent design of parameters for a continuous processing.
Description
Citation
CHMIEL, D. Simulace tepelného zpracování tyčové oceli na indukčních zušlechťovacích linkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Materiálové inženýrství
Comittee
doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (předseda) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Stanislav Věchet, CSc. (člen) prof. RNDr. Jan Kohout, CSc. (člen) doc. Ing. Klára Částková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Čížek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO