Ustálený chod vedení 220 kV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o metodách řešení vedení v napěťových hladinách velmi vysokého napětí a zvlášť vysokého napětí. V první, teoretické části práce jsou rozebrány různé metody řešení těchto vedení. Jedná se především o přesné řešení, které modelujeme pomocí vedení s rovnoměrně rozloženými parametry a přibližným řešením, jež modelujeme pomocí vedení se soustředěnými parametry. Dále jsou zde probrány zvláštní případy ustáleného chodu vedení a to chod vedení naprázdno, nakrátko a chod vedení s přirozeným výkonem. V závěru teoretické části je uvedena obecná metoda řešení sítí velmi vysokého a zvlášť vysokého napětí a také jsou zde uvedeny některé grafické metody řešení těchto sítí a jejich stručný popis. Ve druhé, praktické části jsou výše uvedené metody řešení aplikovány na konkrétní vedení s danými parametry a za pomocí nich je provedeno řešení poměrů na vedení v ustáleném chodu a při zvláštních případech chodu vedení. V závěru práce jsou shrnuty získané výsledky.
This thesis deals with methods of solving lines under voltage levels of very high transmission voltage and extra high voltage. The first, theoretical part of this paper analyses different methods how such lines are solved. In particular, an accurate solution is provided simulated by means of a line with evenly distributed parameters, and an approximate solution simulated by means of a line with lumped parameters. Furthermore, special cases of steady running conditions of the line are reviewed, such as no-load running, short-circuit and line operation with natural load. In conclusion of the theoretical part is given a general method of solving an extra-high-tension and extra high voltage network; also, some graphical methods of solving such networks are shown including their brief description. The second, practical part of the present paper involves application of the above mentioned methods of solution on a specific line with given parameters, solving conditions at the power line under steady running conditions and in special cases of the line operation. The conclusion of the thesis summarizes the obtained results.
Description
Citation
STANĚK, P. Ustálený chod vedení 220 kV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce. Práce se zabývala rozborem ustáleného chodu vedení 220 kV. Popisuje postup při jednotlivých výpočtech chodu naprázdno a nakrátko. Připomínky vedoucího práce k jednotlivým vzorcům a nesrovnalostem student zdůvodňuje nepozorností. Další otázky položené vedoucího práce student zodpověděl. Vzhledem k méně závažné shodě práce se komise hlasováním usnesla ohodnotit bakalářskou práci za D.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO