LABORARTORY BRNO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
LABORARTORY - stavba umělecké laboratoře na malém brněnské okruhu, na nárožní parcele ulic Koliště a Milady Horákové, doplňuje soubor kulturních staveb na brněnském Ringu. Výhodná poloha v blízkosti centra, uprostřed mezi dvěmi městskými parky, vybízí k uvolnění parteru. Stavba zachovává průchodnost parcely a reaguje tak na zamýšlenou revitalizaci městského bloku mezi ulicemi Koliště a Příkop. Hlavní ideou návrhu je zachytitnekoordinovaný tok osob přes parcelu, usměrnit ho a prostřednictvím prostoru galerie soustředit pohyb směrem vzhůru k uměleckým hodnotám a výhledům na Brno. V objektu se nachází kavárna, mediatéka. Má 20 parkovacích míst v podzemním podlaží.
LABORARTORY - art laboratory building - is located on small Brno circuit, on the corner of street Koliště and street Milady Horákové. Laborartory adds a sets of cultural objects built on the Ring. Convenient location nearby city center, midway between the main brno parks (Lužánky - Koliště) is fis to open parterre. Plot preserves the continuity and responds to the planned revitalization of the inner berween Koliště and Příkop streets. Main idea is capture uncoordinated flow of people across the plot, channeling it through a gallery space to focus upward motion to the artistic values and viewpoints of Brno. There is a café, a media library in the object of Laborartory and 20 parking spaces in the basement.
Description
Citation
INDRUCHOVÁ, P. LABORARTORY BRNO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Jiří Oplatek (předseda) Ing. arch. Jan Foretník, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Karel Havliš (člen) doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc. (člen) Ing. arch. Lukáš Pecka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-05-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO