Problematika registrace k DPH u obcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou registrace obcí k dani z přidané hodnoty v České republice a následnými souvisejícími problémy s uplatňováním daně z přidané hodnoty u obcí. V diplomové práci je stanovena metodika určení dopadu registrace k dani z přidané hodnoty na rozpočet obce. Součástí diplomové práce je také zvážení možnosti převedení vybraných činností obce na zřízenou právnickou osobu s cílem snížení obratu obce a tím nepřekročení obratu pro povinnou registraci k dani z přidané hodnoty.
The diploma thesis deals with issues of value added tax registration in Czech Republic in case of municipalities and with complications associated with applying value added tax to municipalities. In the thesis is defined methodology to determine impact of registration for value added tax on the municipal budget. The thesis considers the possibility of transfer of selected activities of the municipality to legal entities, in order to reduce turnover of municipality to secure that the turnover for compulsory registration for value added tax is not overrun.
Description
Citation
ŠALOMON, M. Problematika registrace k DPH u obcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marie Paseková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polák, Dr. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-07
Defence
Otázka vedoucího práce - zodpovězeno v plném rozsahu Otázka oponenta práce - zodpovězeno v plném rozsahu doc. Zinecker: Co by mělo být součástí ekonomické analýzy municipalit v ČR? Jaké metody je zde vhodné použít? - zodpovězeno v plném rozsahu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO