Firmware pro robotické vozítko

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na vytvoření firmware pro robotické vozítko, založené na architektuře ARM Cortex-M3, který využívá operační systém reálného času. Úvodní část obsahuje informace o dostupných operačních systémech reálného času pro malé vestavné systémy, popis architektury ARM Cortex-M3 a hardwarového řešení řídicího systému. Praktická část se zabývá výběrem a měřením zvolených operačních systémů reálného času. Výsledkem práce je firmware složený z programových modulů, které slouží k~ovládání jednotlivých HW prvků. Je vytvořena také ukázková aplikace, která umožňuje na dálku ovládat pohyb robota a ukládat provozní data robota.
This thesis is focused on a firmware for robotic vehicle based on the ARM Cortex-M3 architecture that is running a real-time operating system (RTOS). Theoretical part describes available solutions of embedded RTOS and concrete HW implementation of the robotic vehicle. There is also comparison of the three selected RTOS with their measurements. Result of this thesis is base firmware compounded by a program modules that controls HW parts. There is also a sample PC and firmware application that extends base firmware. This sample application is able to communicate with robotic vehicle, control wheel motion and measure process data.
Description
Citation
OTAVA, L. Firmware pro robotické vozítko [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Karel Hájek, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO