Degradace nanokompozitních materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá problematikou elektrických vlastností nanokompozitních materiálů. Vzorky pro praktickou část měly jako matrici epoxidovou pryskyřici a SiO2 jako nanoplnivo a byly vyrobeny ve čtyřech různých procentech plnění. Byl zde zkoumán vliv teplotní degradace nanokompozitních materiálů na změny vnitřní rezistivity, ztrátového činitele a relativní permitivity.
The present work deals with the electrical properties of nanocomposite materials. Samples for the practical part consisting of epoxy resin as matrix and SiO2 as nanofillers and were made in four different percentage performance. There is investigated the influence of thermal degradation of nanocomposite materials change resistivity, loss factor and relative permitivity.
Description
Citation
POLÁCH, O. Degradace nanokompozitních materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen) Ing. Karel Pospíšil (člen) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jakou jednotku má permitivita vakua? Které další směsné vztahy (v práci hovoříte pouze o Lichteneckerově) existují? Lze tyto vztahy, běžně používané pro kompozitní materiály, aplikovat i na nanokompozity? Vysvětlete a naznačte. Proč jsou vlastně přidávány nanočástice? Za jakým účelem vznikla práce? Jak se lišili vlastnosti čisté epoxidové pryskyřice od kompozitního materiálu? Kde na prezentovaných grafech by se nacházela závislost rezistivity a ztrátového činitele? Jaké byly parametry nanočástic rozměry, dodavatel a zamezení shlukování částic? Při jaké teplotě byly vzorky stárnuty?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO