Jeřábová kočka 130/50 t

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním cílem této diplomové práce je navrhnout a vypočítat vybrané části jeřábové kočky licího mostového jeřábu podle zadaných parametrů. Licí jeřáb zajišťuje přemísťování licí pánve, která je pomocí traverzy zavěšena na dvojitém háku hlavního zdvihu. Kromě hlavního zdvihu jeřábová kočka obsahuje ještě pomocný zdvih. Celá práce je rozdělena na dvě části. Prvá (výpočtová) část se zaměřuje hlavně na výpočet obou zdvihů a pojezdu. Druhá (výkresová) část obsahuje výkres sestavy jeřábové kočky a výkresy lanového bubnu hlavního zdvihu.
The main goal of this dissertation is to design and to calculate chosen parts of a crab of a foundry travelling crane according to assigned parameters. The foundry crane provides transport of a casting ladle, which is hanged with a girder on a double hook of the main stroke. Except the main travel, the crane crab includes more an auxiliary stroke. The whole work is divided to two parts. The first part (calculating) is aimed mainly to calculation of both strokes and a travel. The second one (drawing) contains a drawing of the crane crab and drawings of a rope drum of the main stroke.
Description
Citation
BASISTA, F. Jeřábová kočka 130/50 t [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Dopravní a manipulační technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (člen) doc. Ing. František Ptáček, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jírů (člen)
Date of acceptance
2008-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO