Uživatelské rozhranní pro konverzi obvodového zapojení zapsaného ve formátu SPICE netlist do odpovídajícího grafického znázornění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Uživatelské rozhraní pro konverzi obvodového zapojení zapsaného ve formátu SPICE netlist do odpovídajícího grafického znázornění je velmi zajímavé a většina softwarových balíků pro zpracování elektrotechnických schémat touto možností nedisponuje. Generování grafické reprezentace netlistu spočívá v analýze textového popisu obvodu a následného rozmístění jednotlivých součástek na plátno. Součástky se na plátno rozmísťují na základě vyhledaných smyček v obvodu. Systém pro rozmístění obsahuje nadefinované jednotlivé součástky pro rychlejší algoritmus rozmístění. Software toho typu lze využít všude, tam kde je k dispozici netlist pro simulaci obvodu a je potřeba vytvořit grafické znázornění testovaného obvodu.
User interface for conversion of circuit connection, which is registred in SPICE netlist format in appropriate graphic presentation, is very interesting. Not a lot of software packages focused on processing of electrotechnic schemes have this interesting option. Generating of graphic representation of netlist is based on analysis of text account of network and location of parts to drawing cloth. These parts are located on the basis of coveted loops of network. System for dislocation contains undefined parts for faster algorithm of dislocation. This kind of software can be used every time when is necessary to create some graphic representation of tested network.
Description
Citation
FORMAN, Z. Uživatelské rozhranní pro konverzi obvodového zapojení zapsaného ve formátu SPICE netlist do odpovídajícího grafického znázornění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) Ing. Ilona Müllerová, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Prezentace i práce byla hodnocena jako velmi dobrá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO