Alternativní metody a algoritmy pro detekci plamene

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o metodách detekce plamene. Hlavním cílem celého projektu bylo vytvoření detektoru plamene, který ke své činnosti využívá alternativní metody rozpoznání plamene.V úvodu práce je proveden rozbor stávajících způsobů detekce plamene, dále je pak zmíněno co je to samotný detektor a jaké jsou způsoby jeho využití. V práci jsou navrženy dvě metody detekce plamene, využívající zpracování zvukového signálu pomocí PC. Dále je zrealizován detektor plamene, využívající zpracování zvukového signálu, s mikrokontrolerem Atmega128 a jsou uvedeny dosažené výsledky s tímto zapojením.
This master’s thesis deals with flame detection methods. The purpose of the project was to create a flame detector, which uses the alternative method of flame detection. The introduction of this thesis gives the summary overview of the existing methods for flame detection. Further, the existing flame detectors and their applications are described. Two alternative algorithms for flame detection which are based on the digital signal analysis were realized on the PC. Flame detector, which utilizes the digital analysis of audio signal, was realized on 8 bit microcontroller Atmega128 and achieved results are presented.
Description
Citation
KOZUBÍK, K. Alternativní metody a algoritmy pro detekci plamene [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO