Návrh a realizace zařízení pro měření síly v tahu u SMD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou návrhu a realizace zařízení pro měření síly v tahu u povrchově montovaných součástek (SMD). Rozebírá teorii testování pájeného spoje na pevnost v tahu s důrazem na normu IEC 62137-1-3 a popisuje volbu jednotlivých komponent využitých na tvorbu mechanické konstrukce i elektrické části. Vyrobené, nebo inovované elektronické části byly: řídící systém, výkonový obvod pro krokový motor a komunikace měřícího zařízení TEST 321 s PC. Celý návrh je doplněn o simulace mechanického namáhání kritických částí pomocí programu ANSYS. V závěru jsou shrnuty nejdůležitější parametry zařízení.
This thesis deals with the design and implementation of a device for measuring pull strength by surface mounted devices (SMD). It analyzes the theory of pull strength testing of solder joints with emphasis on standard IEC 62137-1-3 and describes the selection of components utilized to create mechanical construction and electrical parts. These electronic parts made or innovated in this work were control system based on microcontroler Atmega164P, power circuit for stepper motor and communication of measure equipment TEST 321 with PC. The whole design is complemented by simulation of mechanical stress to the critical components using ANSYS. The conclusion summarizes the most important parameters of this equipment.
Description
Citation
VALÍČEK, J. Návrh a realizace zařízení pro měření síly v tahu u SMD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student seznámil státní závěrečnou komisi s řešením své diplomové práce a odpověděl na otázky oponenta a následující dotazy: Bylo provedeno vyhledání již dostupných zařízení? Sběrnici RE-232 jste si zvolili nebo byla součástí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO