Zpracování a vyhodnocení dat získaných z prototypu jednotky pro energetické využití biomasy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavní náplní této práce je vyhodnocení experimentálně naměřených dat na prototypu jednotky pro energetické využití různých druhů biomasy o výkonu 1 MW. Dále pak seznámit se s problematikou energetického využívání biomasy v kotlích středních výkonů a s legislativou stacionárních zdrojů. Pro převod naměřených hodnot na legislativní podmínky je zde řešen postup přepočtu, který je nezbytný při hodnocení splnění emisních limitů pro naměřené koncentrace CO, SO2, NOX a tuhých znečisťujících látek. Důraz je přitom kladen na grafické zpracování ve formě přehledných tabulek a grafů s následným popisem trendů důležitých provozních charakteristik. Snahou je docílit diskuze vzájemných souvislostí.
Main task of this final thesis is to analyse experimental measured data of prototype unit with output of 1 MW for energic biomass utilization. Furthermore the aim is to get acquainted with energic biomass problems utilization in middle output kettles and with stationary source legislation. To transfer measured value due to legislative conditions this diploma work solves the conversion procedure which is necessary to evaluate emission limits for measured concentration CO, SO2, NOX and stiff contaminating matters. My final work put emphasis on graphics processing in general tables and graphs with trends describtions. Endeavour is achieve discussion bilateral connection.
Description
Citation
BLAŽKOVÁ, B. Zpracování a vyhodnocení dat získaných z prototypu jednotky pro energetické využití biomasy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukční a procesní inženýrství
Comittee
Ing. Pavel Seichter, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Josef Kohoutek, CSc. (člen) prof. Ing. Stanislav Vejvoda, CSc. (člen) RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (člen) doc. Ing. Ladislav Bébar, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO