Zpracování a vizualizace průmyslových signálů s využitím PLC systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce má za cíl seznámení s typy signálů používaných v průmyslové automatizační technice. Dále jsou popsány metody jejich zpracování a přenesení do řídícího systému PLC. Je popsán způsob zpracování těchto signálů pomocí průmyslového automatu řady S7 – 300 a programu pro tvorbu vizualizací SIMATIC WinCC V7.0. Druhá část diplomové práce se zabývá realizací ovládacího softwaru konkrétního technologického procesu.
This master’s thesis aims to familiarize with the types of signals used in industrial automation technology. Below are the methods for their processing and transfering to the PLC control system It is described method of processing these signals using an industrial controller of the S7 - 300 and a program for creating visualizations SIMATIC WinCC V7.0. The second part of the master’s thesis deals with the implementation of the control software of a specific technological process.
Description
Citation
HAUER, P. Zpracování a vizualizace průmyslových signálů s využitím PLC systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miloš Drutarovský, CSc. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO